Valoració inicis!!!

Tanquem l'any mirant la feina feta!

Fa poc més d’un any ens reuníem uns quants ciclistes urbans amb ganes de començar a fer accions per tal de potenciar la mobilitat segura i sostenible!

I ara, mirant enrere, fa molt goig veure tota la feinada feta amb poc més de 15 mesos! 

Fem una ullada al què hem fet?

 

10 pedalades, 10! Pedalades minis, les inicials amb poqueta gent i pedalades espectaculars amb més de 300 bicicletes!!! Hem omplert d’alegria i bicicletes els carrers de la ciutat!

 

 

Hem redactat el manifest per la mobilitat sostenible on hi hem recollit els punts claus que creiem que la Conca ha de treballar per anar cap a una mobilitat segura i sostenible en el context d’emergència climàtica!

https://ciclistesurbans.org/manifest-per-una-nova-mobilitat/

 

Hem redactat i presentat al·legacions al pla de mobilitat redactat per l’ajuntament. És un pla que no és gens ambiciós i que ja neix obsolet per no tenir la més mínima visió de canvi en la mobilitat de la ciutat. Encara no hem rebut resposta de cap de les propostes fetes tot i que aviat farà un any! 

El govern no ha estat capaç d’aprovar-lo per falta de suport, per tant, continuem sense pla de mobilitat urbana. Tic, tac, tic, tac…

 

 

Hem engegat el Bicibús, primer en proves pilot amb més de 100 inscrits i des del setembre, tenim 5 línies fixes a primària en funcionament cada divendres i dues línies també consolidades al Pere Vives!

 

Amb el Bicibús, cada divendres entre 50-60 infants van a l’escola amb bicicleta, això sí que és un canvi de xip cap a la mobilitat sostenible!

Hem posat Igualada al mapa de les ciutats amb Bicibús!

 

Hem tingut divendres amb pocs infants, pel fred i perquè costa canviar d’hàbits, i divendres amb molta molta gent! Tenim moltes expectatives al Bicibús de cara a la primavera!

I per estar-ne orgullosos: som de les poques ciutats que tenim bicibús operatiu a secundària!!!

 

Hem organitzat la primera setmana de la mobilitat sostenible amb un èxit total de participació en totes les activitats: tallers, caminada, pedalada, xerrades,… L’any vinent, més i millor!

 

 

 

I sí, també hem fet coses que no han servir per res més que per perdre el temps, com cadascuna de les reunions fetes amb l’ajuntament! Una llàstima perquè si amb 4 voluntaris podem fer això… us imagineu com podria ser el canvi de mobilitat amb l’empenta de l’ajuntament?.